Rendhagyó Polgárőr Akadémia megnyitó (+ fotók)

2018. november 06. 18:25
0
 
Rendhagyó Polgárőr Akadémia megnyitó (+ fotók)
Az idei év utolsó Polgárőr Akadémiáját rendhagyó módon dr. Túrós András nyitotta meg, sőt a résztvevőknek lehetősége nyílt az OPSZ elnökéhez kérdéseket is intézni.

2018. november 5-én kezdődött meg a XIV. Polgárőr Akadémia, amelynek megnyitóján 34 polgárőr vett részt. Az egy hétig tartó oktatás megnyitóján részt vett dr. Túros András az OPSZ elnöke, Dr. Major Róbert r. ezredes PhD a NKE Közbiztonsági Tanszék vezetője, Zámbó Péter az OPSZ szakmai alelnöke, Csóra György az OPSZ általános és oktatási elnökhelyettese és Kitanits Lajos elnöki tanácsadó.

Dr. Túrós András beszédében elmondta, hogy OPSZ mindent megtesz annak érdekében, hogy képzett, felkészült és legalább minimális közbiztonsági és bűnmegelőzési ismeretekkel rendelkező polgárőrök tartozzanak az ország legnagyobb civil szervezetéhez. A polgárőr akadémia a vezetőképzés csúcsa, amely a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közreműködésnek is köszönhető. Az OPSZ elnöke beszédében kitért a Polgárőrség jelenlegi helyzetére és elmondta, hogy bármilyen híresztelés vagy zavarkeltés ellenére a Polgárőrség kiválóan működik.

További képek itt, illetve a Fotóalbumban"Azok a hangok amelyek nem az OPSZ szakmai tevékenységét, nem a bűnmegelőzéssel kapcsolatos tevékenységét kritizálják, hanem tudatosan gerjesztett, hangulatromboló kritikákat fogalmaznak meg, nem képviselik hitelesen és méltóan a Polgárőrség értékeit - mondta az OPSZ elnöke, majd hozzátette - Ez a szervezet nem szeretne otthont adni az önmegvalósításban gondolkozó polgárőröknek." Nyomatékosította, hogy fontos a Polgárőrség egysége és ezért az egységért közösen kell tennünk. Kiemelte: Az a bizalom, amelyet a Kormány, a Belügyminisztérium, a Rendőrség és a lakosság tanúsít felénk, arra ösztönöz, hogy ezt a bizalmat továbbra is megőrizzük. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy valamennyi egyesület és szövetség egységesen felsorakozzon az „OPSZ zászlaja” alá.

Ezt követően Dr. Major Róbert r. ezredes PhD, röviden ismertette a héti menetrendet és jó tanácsokkal látta el a hallgatókat. Elmondta, hogy magas szintű oktatásban lesz részük az akadémia résztvevőinek.
Ezután pedig lehetőség nyílt a jelenlévő „diákoknak”, rendhagyó módon az OPSZ elnökének, a polgárőr szolgálattal, a mindennapi problémákkal kapcsolatban kérdéseket feltenni.